Amunt!

Lunes

Martes

Miércoles

Jueves

Viernes

9-10h

Deures

Deures

Platja

Poblat ibèric PuigCastellar
(Santa Coloma)

Deures

10-13.30h

Piscina

Parc de la Ciutadella

Piscina

13.30-14h

Tornada

Tornada

Parc

Tornada

14-15.30h

Dinar

15.30-17h

Activitats

Activitats

Parc + Tornada

Tornada

Activitats
Dilluns 8 de juliol
Espirals amb sofregit de tomàquet

Caella al forn amb enciam i pastanaga

Fruita natural

Dimarts 9 de juliol
Col i patata amb oli d’oliva ecològic

Mandonguilles a la jardinera

Fruita natural

Dimecres 10 de juliol

Pícnic

Dijous 11 de juliol

Pícnic

Divendres 12 de juliol
Vichyssoise

Canelons Rossini

Fruita natural

El primer dia:
Ahir, piscina. Avui, Ciutadella!
Hola a tothom! Ahir i avui hem fet moltes coses al Casal! Hem anat a la piscina, hem anat a la Ciutadella, ens han explicat la història del Parlament, hem jugat...

Però comencem en ordre! Ahir, tocava dia de piscina. Pel matí, com cada dia de piscina, vam fer una hora de deures i, a les 10h, ens vam posar la crema solar i vam anar cap a Can Dragó. Vam estar fins l'hora de dinar, i ens ho vam passar en gran! I els monitors van sortir ben esgotats de tant com els vam fer jugar!

Per la tarda, després de dinar, vam continuar jugant, però aquest cop a la plaça de davant del Casal. Des de les 15.30h i fins les 17h! 

I, avui, el dia no ha sigut menys mogut!

Primer, hem tornat a fer deures de 9h a 10h. I, després, hem agafat el metro -la L4- fins a Ciutadella/Vila Olímpica. Un cop allà hem anat a un parc molt gran que hi ha, i que és on està, també, el Zoo. Es diu Parc de la Ciutadella i, un cop dins, l'Andrés ens ha explicat la història del parc, què era abans i, també, la història d'un dels edificis més importants d'allà: el Palau del Parlament de Catalunya. I, també, què s'hi fa allà.

Hem aprés que, abans, el Parc era una fortalesa militar, que l'edifici del Parlament abans era un arsenal i que, durant alguns anys, fins i tot havia sigut un palau reial fins que el van cedir a la ciutat per a què fos la seu del Parlament. A que és interessant?

Després de l'explicació, hem estat jugant pel Parc... fins i tot amb un mamut!


A l'hora de dinar hem marxat però, abans d'agafar el metro, hem passat per uns altres edificis que havien tingut relació amb l'exèrcit: la Universitat Pompeu Fabra. Es veu que allò, abans, era una caserna militar!

I, després de dinar, com cada dia, hem continuat fent jocs fins l'hora de marxar!

Heu vist quins dos dies que hem tingut, més moguts? Doncs prepareu-vos, que demà toca platja!

El segon dia:
Platja i futbol!
Hola a tothom! Avui ha fet molta calor, eh? Però nosaltres no ho hem notat gaire... sabeu per què? Perquè hem anat a la platja!!

El dia ha començat gairebé així que hem entrat per la porta del Casal. Vora les 9.15-9.30h ens hem posat la crema solar i ens hem anat a la platja. Com sempre que hi anem, hem agafat la L4 fins a El Maresme/Fòrum per anar a la platja de Llevant, la que hi ha al costat del Diagonal Mar.

Un cop allà, hem estès les tovalloles i ens hem anat directes a l'aigua! Hem estat jugant una bona estona dins l'aigua. Bé, uns dins i els altres fora, que també n'hi havia que es quedaven a les tovalloles o a la sorra!

Així hem estat fins les 13h, quan ens han dit que ens havíem de marxar. Si hagués sigut per nosaltres ens haguéssim quedat més estona però, clar, també s'ha de menjar!

Hem anat a dinar al Parc Diagonal Mar, com la vegada passada. I, un cop hem dinat, ens hem posat a jugar a futbol amb una pilota que portàvem. Ens hem dividit en dos equips, un capitanejat pel Javier i, l'altre, capitanejat pel Brandon. L'Andrés feia d'àrbitre i, al final, entre unes coses i altres, no ens hem adonat de quin ha sigut el resultat final (total, lo maco és participar, no?), però la "pichichi" del partit ha sigut l'Ainhoa amb 3 gols!

A les 15.30h, hem hagut de tornar, un altre cop en metro. I hem tingut el temps just per tornar tranquil·lament i estar 10-15 minuts al Casal.

Dia complet, el d'avui! Demà ens toca una excursió de les fortes: el poblat ibèric PuigCastellar, a Santa Coloma!
El tercer dia:
Segon canvi de plans: els búnkers pel PuigCastellar!
Hola a tothom! Avui, al Casal, hem tingut un dia molt cansat! En un principi havíem d'anar al poblat ibèric PuigCastellar, a Santa Coloma de Gramenet, però al final no hem pogut anar. Resulta que hi havia una vaga d'autobusos convocada per avui i com, per anar al PuigCastellar, havíem d'agafar el bus, els monitors han hagut de canviar el lloc.

Primer de tot, els monitors ens han explicat què és una vaga i per què la fan els treballadors. Ens han dit que els treballadors ho fan quan protesten perquè el seu sou o les seves condicions de treball no són les que volen. I, just després, ens han dit que, els treballadors dels autobusos avui feien una i que, per això, no podíem anar on volíem. I, llavors, ens han dit la nova destinació: els búnkers!

Els búnkers és un lloc situat al Parc del Guinardó, al barri d'El Carmel, i des d'on es veu tota Barcelona i part de l'àrea metropolitana. Per anar allà també hem hagut d'agafar transport públic, però no l'autobús, sinó el metro. Primer hem agafat la L4 fins a Maragall i, allà, hem fet transbord a la L5 fins a El Carmel. Un cop hem arribat allà, hem continuat caminant. I quines pujades!! Ens hem cansat molt! I, fins i tot, hem hagut de fer parades pel camí!

Després de tota la caminata, hem arribat als búnkers. L'Andrés ens ha explicat que, allò, abans, va ser una bateria antiaèria que va crear i utilitzar, durant la Guerra Civil, el bàndol republicà per intentar abatre els avions italians que bombardejaven la ciutat. I que, després, allà mateix, la gent que venia d'Andalusia i altres zones d'Espanya van construir cases molt barates anomenades "barraques". I, fins i tot avui encara es nota per les rajoles del terra!

Des d'allà també hem vist tota Barcelona i hem pogut veure alguns dels llocs als que anem, o hem anat, amb el Casal: Montjuïc, la platja, el Laberint d'Horta, la Ciutadella...

Un cop acabada l'explicació i vista tota Barcelona hem anat a una altra part del Parc del Guinardó on hi ha una petita explanada amb un tros de bosc on hem jugat a diferents jocs. Primer, la Dúnia i l'Andrés ens han explicat un joc on, per parelles, havíem de portar, a l'altre membre de la parella, que havia de tenir els ulls tapats al lloc que nosaltres volguéssim, fer-li que el toqués i, després, tornar-lo al punt inicial. I, després, ell o ella, tot/a sol/a, havia d'esbrinar a quin lloc l'havíem portat.

Després, la Raquel ens ha dividit per grups utilitzant el joc dels sons dels animals i l'Alba ens ha explicat un altre joc. Per grups, havíem de trobar unes gorres que el monitor de cada grup havia amagat a diferents llocs del bosc.

I així ens hem passat fins l'hora de dinar!

Després de dinar, hem continuat jugant. Primer, els més ràpid en dinar han jugat una estona amb la pilota i, després, tots plegats, hem jugat al "sorollòs". Aquest joc consta d'una persona que, amb els ulls tancats, es posa al centre d'una rotllana i, la resta, d'un per un, i molt sigilosament l'han d'anar a tocar. Sigilosament perquè, si et pilla, després et toca posar-te a tu al mig! La última a posar-se al mig ha sigut la Rosa V. i, com s'acabava el temps, al final ens hem abalançat sobre ella a fer-li pessigolles!

Quan hem acabat de jugar a aquest joc hem vist que s'apropaven uns núvols molt negres que amenaçaven tempesta i ens hem anat. I sort hem tingut, perquè només arribar a Llucmajor ha començat a ploure!

Avui ens hem cansat de valent! Anirem d'hora a dormir, que demà toca piscina i hem d'estar a tope per jugar amb l'aigua i fer "aguadillas"!

El quart dia:

Hola a tothom! Avui, al Casal, ha sigut dia de piscina, per segon cop a la setmana!

Aquest matí, a les 9h, hem començat amb una hora de deures (ja portàvem dos dies sense fer-ne!) i, a les 10h, hem fet com cada dia que hi ha piscina: ens hem posat la crema, hem passat pel lavabo... i cap a Can Dragó! Pel camí ens hem trobat amb un altre casal i hem anat tot lo ràpid que hem pogut per intentar avançar-los. Ho hem aconseguit... però llàstima que, al final, ells no anàven a la piscina!

Un cop dins hem vist que hi havia un munt de casals i de nens a la piscina. Llavors, ens hem quedat tots a una mateixa zona de l'aigua, no fos cas que ens perdéssim! I, quan han marxat la gran majoria, ja hem tingut més tros per poder jugar.

Hem fet tot tipus de jocs a l'aigua. Des de mullar-nos els uns als altres fins a intentar enfonsar als monitors. Són molt forts i costa molt enfonsar-los! Però, al final, tots acaben caient... encara que, per a algun, hem de ser uns quants per tal d'enfonsar-lo!

Quan han arribat les 13h, ens han fet sortir de la piscina, ens hem eixugat, ens hem canviat i hem marxat a dinar al Casal!

I, després de dinar, a jugar un altre cop! Hem estat jugant a uns quants jocs dels que vam jugar ahir als búnkers i, també, a alguns de nous. Com, per exemple, el de "matar", que ens l'ha explicat la Rosa R.

Avui no ens hem mogut tant com ahir, però igualment ens hem cansat de valent! Ara, a recarregar piles per a la propera setmana!
 

 

 

 

Explorar Amunt!- Acció per la Justícia Social
També som a les xarxes Socials
  • Twitter
  • Facebook

 

@2013. Amunt! - Acció per la Justícia Social. All Rights reserved

Aquí l'acte de constitució de l'associació