Amunt!

Qui som “Amunt!”? Per què ens hem decidit a associar-nos?

Des del 2008 vivim immersos en una persistent crisi que, juntament amb les polítiques que s’apliquen, està causant efectes devastadors sobre una bona part dels nostres conciutadans i conciutadanes i fracturant la cohesió social. De manera que un grup de persones que participem dels mateixos anhels i neguits davant d’aquesta situació hem decidit constituir aquesta associació que hem denominat Amunt perquè és una expressió positiva, animosa, enèrgica i, fins i tot, imperativa. Amunt perquè expressa clarament la necessitat de reaccionar davant l’estat de coses actuals i de no resignar-nos-hi.

Per tant, Amunt és més que un nom, una senya d’identitat.

Partim de dues premisses:

La primera s’articula al voltant de la idea que la queixa per sí sola és estèril si no va acompanyada d’acció, i ara necessitem reaccionar, no tancar-nos en la resignació i la desesperança. 

La segona, prové de la convicció de que cal fer pinya, sumar esforços, treballar des de baix i cooperativament, recuperar el sentit de la fraternitat activa, el de l’ajuda mútua, lluitar contra la desigualtat.

Per això hem posat en marxa Amunt, perquè volem contribuir [...] a afrontar, des de diverses perspectives, els estralls que causa l’actual model econòmic i social i volem treballar per a la recuperació i sosteniment de la cohesió i la justícia social, posant a la persona i la seva dignitat al centre del seu objectiu social*.

Volem contribuir a la cohesió i a la justícia social, a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes, a la formació i capacitació en l’àmbit de l’economia social i a promoure l’ocupació i el treball decent i ho volem fer en col·laboració amb entitats que ja hi treballen, venim a empènyer, a sumar, amb la convicció que el tot és molt més que la suma de les parts

Per això, volem tant afrontar les situacions d’emergència provocades per l’actual “crisi” com incidir, en la mesura de les nostres possibilitats, en el model i teixit econòmic, empoderant les persones.

 

 

 

Explorar Amunt!- Acció per la Justícia Social
També som a les xarxes Socials
  • Twitter
  • Facebook

 

@2013. Amunt! - Acció per la Justícia Social. All Rights reserved

Aquí l'acte de constitució de l'associació