Amunt!
Projecte "Un estiu com cal"

Davant la situació de menors que en acabar el període escolar es podien veure privats de rebre una alimentació adequada, Amunt-Acció per a la justícia social es plantejà proporcionar a un grup de menors que es trobessin en aquestes condicions de precarietat un àpat diari saludable dins del marc d’una activitat de lleure el que permetia fer-ho amb normalitat i de manera integradora.

Una de les claus era justament la possibilitat de realitzar-ho en el marc d'un Casal d'estiu, ja que els hi proporcionaria un àmbit de naturalitat, la companyia d’altres infants del barri i moure’s dins del seu entorn familiar habitual. S'han dut a terme en el casal de la Parròquia de Sant Rafael de Nou Barris que ens proporcionava la infraestructura i amb l'empresa d'inserció laboral Futur, pel que fa a la preparació i subministrament dels menjars.

Projecte Casal d'estiu 2013 Projecte Casal d'estiu 2014
Casal estiu 2013 Casal estiu 2014

Projecte "Reforça't"


Amunt, seguint els principis de la nostra Associació, ha tingut com un dels seus objectius principals treballar pel dret a la igualtat d’oportunitats, en el sentit de que tots els nois i noies independentment del seu origen o condició social tinguin dret a accedir al mateix contingut educatiu. Dins d’aquest projecte educatiu ens proposem com a objectiu intentar reduir i prevenir el fracàs escolar al barri de l’eixample, oferint recolzament educatiu a nens i nenes de 5é i 6é de Primària, que per motius econòmics o familiars no poden accedir aquest acompanyament. Podríem dir, que el nivell socioeconòmic de las familiars determina la possibilitat d’èxit o fracàs en el currículum educatiu dels nostres nens i nenes.
El projecte ha esta dirigit a les escoles públiques del barri de l’Eixample, s’ha contactat amb diverses escoles públiques i finalment ha estat dut a terme en forma pilot a la escola Tabor, al barri de Sagrada Família.

Aquí podrás trobar la valoració de l'escola Tabor (districte de l'Eixample a Barcelona), sobre el projecte Reforça't del curs 2013-2014


A més, hi podràs trobar informació també, a:

Reforça't 2014 Reforça't 2015 (en marxa)
Reforça't 2013 Reforça't 2014

 

 

Explorar Amunt!- Acció per la Justícia Social
També som a les xarxes Socials
  • Twitter
  • Facebook

 

@2013. Amunt! - Acció per la Justícia Social. All Rights reserved

Aquí l'acte de constitució de l'associació